Държавен изпит по практика на професията и специалността за придобиване на III степен на професионална квалификация 2020 г. Специалност: Кетъринг

Специалност: Кетъринг

……………………………………………………………………………..

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО!

Клип от Божидар Велев – 10 „б“ клас

   

  Освобождението на България и честването на 150 г. от учредяването на българската екзархия

Ученици от ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“-гр. Костинброд, с ръководител г-н Иван Бутрачков, представиха своя труд по повод Освобождението на България и честването на 150 г. от учредяването на българската екзархия. Изборът на темата е направен, за да запознае бъдещето поколение с важността на тези събития и примера, който можем да почерпим, а именно ОБЕДИНЕНИЕ, с цел осъществяване на един общ идеал-Свобода духовна и свобода народна !!!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

26 февруари 2020 г. – ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
И тази година учениците от ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ облякоха розови фланелки и се закичиха с розови гривни. Клуб „Не на насилието“ подариха на ученици и граждани на гр. Костинброд меденки, подготвени специално за честването. Сърдечно благодарим за помощта от страна на Pro European Network и Габриела Кръстанова.

                 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ВЪТРЕШЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ГОТВАЧ, СЕРВИТЬОР“

На 25.02.2020 г., точно в 9:15 ч., след проведен финален инструктаж на участниците, бе даден старт на училищния кръг в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ на състезанието „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сервитьор“. Най-добрите класирали се, отиват на регионалния кръг във Враца.
Успех, деца!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ЧЕСТВАНЕ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА!

На 18 и 19 февруари, ПГВМСС гр. Костинброд напомни на всички нас за завета, който е оставил след себе си Васил Иванов Кунчев. В отбелязването и почитането паметта на Васил Левски взеха участие ученици от различни класове, които изготвиха самостоятелно презентация за живота и делата на Апостола. Тя бе представена пред всички ученици, учители както и ръководството. Бе поднесен почетен венец от директора на ПГВМСС г-н Светослав Иванов от името на цялото училище, на едно от местата, където е създал революционен комитет самият Васил Левски – Шияковският манастир „Св. Архангел Михаил“.
Поклон пред теб, Апостоле !

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ОТБЕЛЯЗВАНЕ СВ. ТРИФОН ЗАРЕЗАН И СВ. ВАЛЕНТИН

Днес 14.02.2020 г. в двора на ПГВМСС „Св Георги Победоносец“ – гр. Костинброд, се състоя отбелязването на православния празник Св. Трифон Зарезан със символично зарязване на лозето, което се превръща в традиция през годините.
С кратка информация за празника и светеца, зарязване и благословия и декантиране на вино от ученик от 11 „б“ клас- специалност „Кетъринг“, ученици и учители направиха празника истински.
С хора на деца в народни носии от клуб „Народни танци и обичаи“ с ръководител г-жа Илияна Владимирова и учители извиха традиционно българско хоро.
Св. Валентин беше в духа на училището с валентинки, балони и много усмивки, като и този празник бе в гимназията, както всяка година.