Снимка на Pro European Network.Снимка на Pro European Network.Снимка на Pro European Network.Снимка на Pro European Network.

Pro European Network е в компанията на Пгвмсс Костинброд и Niki Zaneva.

Днес в Пгвмсс „Св. Георги Победоносец“ Костинброд заедно с клуб „Не на насилието“ открихме изложба „Реагирай“. Тя показва различни визии за това как можем да противодействаме на насилието и особено на насилието, основано на пола. Част от изложбата съдържа ученическо творчество – снимки и илюстрации, създадени от ученици и показващи насилието, основано на пола и реакциите срещу него. Втората част съдържа портрети и цитати на млади хора, които са направили своите първи крачки за създаването на един свят, свободен от насилие: участници в летните лагери TEENS REACT 2018.

Насилието, основано на пола, включва физическо посегателство, емоционален и психически тормоз, който бива упражняван върху някого заради неговия пол или който диспропорционално засяга момичета и жени.

Изложбата е част от кампанията „РЕАГИРАЙ! Младежкият отговор на насилието, основано на пола“ и е част от дългосрочната ни инициатива New GenDeration.

Фотограф на портретните снимки в изложбата е Emil Metodiev / Photo EMOtions